Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΤΕΓΗ

Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα και ο σύλλογος, χάρη στην έμπρακτη στήριξη του Δήμου Πεύκης και του Δημάρχου της κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, απέκτησε τελικά στέγη.

Πρόκειται για ένα χώρο στο Εμπορικό Κέντρο του Ηλιακού χωριού, απέναντι ακριβώς από το Πολιτιστικό κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, το οποίο θα χρησιμοποιούμε ως έδρα του συλλόγου μας μαζί με το σύλλογο Κρητών Πεύκης.

Τα κλειδιά παρέδωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος την 1η Μαρτίου 2010, σε ειδική τελετή, στη πρόεδρο του συλλόγου Ηπειρωτών κ. Γιάννα Λαζάνη και στον πρόεδρο των Κρητών κ. Στέλιο Πετρουλάκη.





Η πρόεδρος του συλλόγου μας ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την έμπρακτη στήριξη και βοήθεια στο σύλλογο, επισημαίνοντας ότι η εξασφάλιση της στέγης θα βοηθήσει ουσιαστικά στην καλύτερη οργάνωση και δραστηριοποίηση του συλλόγου.

"Ήταν ένα όνειρο 19 ετών και συνεχής επιδίωξη η απόκτηση στέγης" τόνισε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γ. Τριάντης ενώ τις ευχαριστίες προς το δήμαρχο εξέφρασε και η Γ. Γραμματέας του συλλόγου κ. Δώρα Παππά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών τόνισε : "Αποτελούσε το βασικότερο αιτημά μας η απόκτηση χώρου. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη. Είναι σημαντική η στήριξη και βοήθεια που μας παρέχει ο Δήμος Πεύκης και ο Δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Ο χώρος είναι εξαιρετικός και είμαστε ευτυχείς που βρίσκεται δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη όπου ο συλλογός μας έχει ήδη πολιτιστικές δραστηριότητες"

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε : "Είμαστε πάντα δίπλα στους δραστήριους συλλόγους της πόλης μας και στηρίζουμε το έργο τους. Μετά από μεγάλες προσπάθειες εξασφαλίσαμε από τον ΟΕΚ τον συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα για διάστημα 12 ετών. Είμαι σίγουρος ότι οι δραστηριότητές σας θα γίνουν ακόμα περισσότερες προς όφελος των πολιτών". Καταλήγοντας "Αυτή είναι μόνο η αρχή. Σιγά-σιγά θα εξετάσουμε τα αιτήματα και των άλλων συλλόγων, αρκεί βεβαίως να έχουν δράση στην κοινωνία της πόλης. Είμαστε αντίθετοι με τους συλλόγους σφραγίδες".

ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ

05.03.2010
Augsburg, Γερμανία



Ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Σ. Κωσταδήμας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας στην Κολωνία, το Σάββατο 27.02.2010, η Εκδήλωση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Κολωνίας που ήταν αφιερωμένη στην 97η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Β. Ροκάς που αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Εκ μέρους του Ελληνικού Γενικού Προξενείου Κολωνίας χαιρέτισε η κα Β. Τσουραπά και εκ μέρους του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, όπως το Β΄ Συνέδριο Ηπειρωτικής Νεολαίας Ευρώπης που θα γίνει το Μάϊο στη Φρανκφούρτη και το Γ΄ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης που θα γίνει στη Στουττγάρδη. Κατόπιν διάβασε χαιρετισμό του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης δρ. Ηλία Γαλανού, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνιζε: «Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού όλα αυτά που μας ενώνουν, όλα τα προτερήματα του Ελληνικού λαού που δια μέσω των αιώνων μάς άφησαν οι πρόγονοί μας». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας κ. Σ. Μπαμπαλίτης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σ. Σωτηρίου, καθηγητής στη Gesamtschule του Krefeld. Τέλος τα παιδικά χορευτικά παρουσίασαν χορούς με δημοτικά τραγούδια απ΄όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα έκλεισε όπως πάντα το χορευτικό του συλλόγου με τραγούδια της Ηπείρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκείου Κολωνίας κα Έ. Αθανασίου, η φιλόλογος καθηγήτρια κα Κ. Σιούλη, η υπάλληλος του Προξενείου κα Μ. Τρυφωνίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κολωνίας κ. Δ. Κωνσταντινίδης και εκπρόσωποι πολλών φορέων των ελληνικών συλλόγων Κολωνίας και της περιοχής.

Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.