Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει για την Ήπειρο το 2017

Με τις τέσσερις προσκλήσεις που εκδόθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου και οι οποίες αφορούν τους δήμους των πρωτευουσών των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων συνοδεύεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του 2017, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πρόκειται για έργα αστικής ανάπλασης με δικαιούχους τους Δήμους Αρταίων, Ιωαννιτών, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας και για έργα υποδομών.

Με την πρόσκληση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, θα προωθηθεί προς κατασκευή η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, που περιλαμβάνεται στο Καινοτόμο Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η πόλη της Πρέβεζας, θα αποκτήσει σύγχρονη, λειτουργική και ασφαλή είσοδο και ταυτόχρονα θα μπορέσει να ενοποιηθεί ο Αρχαιολογικός χώρος.

 «Τα έργα των μεταφορών- τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης-  παίρνουν την τελική μορφή τους.  Εντός των ημερών τελειώνουμε  με την παράκαμψη της αρχαίας Νικόπολης και προχωράμε και την Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Πιστεύουμε ότι η Νικόπολη και τα Γίτανα που έχουν ξεκινήσει, η Κασσώπη και η Δωδώνη που θέλουν δουλειά ακόμη, είναι έργα που ενδιαφέρουν τα μέγιστα όχι μόνο ως αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και με τις άλλες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε,  είναι  έργα αναπτυξιακά».

Ο Περιφερειάρχης  ανέφερε επίσης ότι εντός του 2018, θα ξεκινήσουν τα έργα για την εθνική οδό Νιάρχου, για το δρόμο από Γεννηματά μέχρι την Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών και το δρόμο από Ιόνια Οδό μέχρι Τζουμέρκα. 

«Εμείς – υπογράμμισε- περιμένουμε από το κεντρικό κράτος να προχωρήσει επιτέλους την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά, τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα στην Καμπή, τον παραλιακό δρόμο Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα, για τον οποίο έχουμε παραδώσει έτοιμη τη μελέτη μέχρι την περιοχή του κόμβου Πάργας».

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε επίσης και στη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον  Ε-65 επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα, εκτός από δηλώσεις, δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, πρόσθεσε και τα εξής: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπαλλήλους, σε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες, στο πολιτικό προσωπικό, σε  όλες τις παρατάξεις γιατί σε όλα τα θέματα η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί. Αυτά που έχουν γίνει για τη διαχείριση των απορριμμάτων και στην πρώτη φάση που δεν είχαμε πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή κοινότητα, αλλά και τώρα που προχωράμε  στις ανακυκλώσεις, τους ΣΜΑ κλπ. έγιναν με τη συνεργασία όλων των φορέων. Το ζητούμενο είναι σε όλα τα έργα να υπάρχει συνεργασία και από το μεγάλο άγχος που μπορεί να έχει ο κάθε συνάδελφος στην αυτοδιοίκηση να μην ακούγονται φωνές οι οποίες δεν βοηθάνε. Το σίγουρο είναι ότι όλοι μαζί βρίσκουμε ξανά το ρυθμό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα δύσκολα ζητήματα που έχουμε στην Ήπειρο».

Για την τουριστική κίνηση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αυξημένη τουριστική κίνηση την εορταστική περίοδο ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Δεν είναι σημειακό το γεγονός. Έχει γίνει πολλή δουλειά από όλους τους φορείς. Εγώ σέβομαι τη δουλειά όλων. Το θέμα είναι ότι εμείς θέλουμε τουρισμό χειμερινό και καλοκαιρινό. Αλλά δεν τον θέλουμε χωρίς την προώθηση και των τοπικών μας προϊόντων. Εκεί θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη. Ο καθένας που μας επισκέπτεται θέλει να γνωρίσει και τα τοπικά προϊόντα. Δεν θέλει αυτό που βρίσκει και κάπου αλλού να το βρει και σε εμάς. Δεν θέλει π.χ. βούτυρο ή  μέλι Γερμανίας. Αυτό το είδα όλες αυτές τις ημέρες, με τον κόσμο να θέλει το ιδιαίτερο το Ηπειρωτικό της ποιότητας. Εκεί θα ρίξουμε το βάρος για να είναι πραγματικά αυτές οι μέρες η απαρχή».