Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Γιορτάζουμε τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο Προστάτη της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και της ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορ.Προαστίων Αττικής, θα τιμήσει την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 στον Άγιο Παντελεήμονα Πεύκης, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Κυρίλλου.

ΔΥΣΤΥΧΏΣ λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων προστασίας, θα τελεστεί ΚΕΚΛΕΙΣΜΈΝΩΝ ΘΥΡΩΝ. Μπορείτε όμως να  την παρακολουθήσετε διαδικτυακά από το κανάλι του Ιερού Ναού στο YouTube.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 17/1 Φ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Εκτεταμένες ζημιές από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στην Ήπειρο

 Την κήρυξη των Δήμων  Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και  Γ. Καραϊσκάκη  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  εισηγείται  η Περιφέρεια Ηπείρου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Ήδη με προηγούμενη απόφαση έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου Δήμου Νικ. Σκουφά.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις άρσης καταπτώσεων σε Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, Ανθοχώρι Μετσόβου, Βάρδα ποταμό, Κάψαλα Άρτας, Ρετσιανά- Καστανιά Άρτας, Βούρμπιανη, Ανήλιο.

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές.