Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση Σύγχρονων Πρεβεζάνων Ζωγράφων στην Αθήνα

Η Αδελφότητα Πρεβεζάνων Αθηνών θα πραγματοποιήσει Έκθεση Σύγχρονων Πρεβεζάνων Ζωγράφων στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού (οδός Περικλέους 55, Χολαργός), από 17 έως 20 Δεκεμβρίου 2011.
Συμμετοχή στην Έκθεση έχουν δηλώσει οι Πρεβεζάνοι Ζωγράφοι (κατά αλφαβητική σειρά)
1) Γενιάς Δημήτρης
2) Καλέντζης Κώστας
3) Καρμανιόλα Ιωάννα (Ζάννα)
4) Λαχανάς Κώστας
5) Μπέκας Δημήτρης
6) Μπούρας Αλέκος
7) Σπαρτιώτης Λέανδρος
Η Έκθεση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της Εκδήλωσης της Αδελφότητας "Περιμένοντας τα Χριστούγεννα 2011", που θα γίνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, έχει περιγραφεί στο προηγούμενο φύλλο της Εφημερίδας μας και περιλαμβάνει: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την επιβράβευση των Πρωτευσάντων νέων της Πρέβεζας και της Αδελφότητας στις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Το καλλιτεχνικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα θα καλύψει:
-Το παιδικό τμήμα της χορωδίας Αρμονία της Πρέβεζας
-Η χορωδία Μουσικά Ηχοχρώματα Χολαργού
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης των Πρεβεζάνων ζωγράφων θα γίνουν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 18:30 και θα ακολουθήσει εν συνεχεία η εκδήλωση "Περιμένοντας τα Χριστούγεννα 2011 ".

ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη
Σημ: Η έκθεση ζωγραφικής θα είναι ανοιχτή καθημερινά από 18:00 μέχρι 21:00, εξαιρουμένης της Κυριακής 18/12/2011 που θα είναι επί πλέον ανοιχτή και τις ώρες 11:00 έως 13:30.
Αναδημοσίευση από: preveza leaks

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Φόροι ….. του Γεωργίου Σουρή


Αναδημοσίευση από  giannena-e.gr Κυριακή, 4 Δεκέμβριος 2011      

Βάλετε φόρους βάλετε εις την πτωχή μας ράχη
ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα
Σείς το κρασί και τον καπνό να πίνετε μονάχοι
κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν γαρίδα.
Βαριά φορολογήστε και το νερό που τρέχει...
βάλετε φόρους βάλετε, κι η ράχη μας αντέχει.
Ό,τι καλό κι αν έχομε απάνω μας ας μείνει,
στο πρόσωπά μας ας χυθή του μαρασμού το χρώμα
μ' εμάς το ισοζύγιο του Έθνους μας ας γίνει,
φορολογήστε και αυτή την σάρκα μας ακόμα.
Του κρέατός μας κόβετε καμμιά παχειά λωρίδα
και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την πατρίδα.
Γεώργιος Σουρής, Ιανουάριος 1883

1ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στις 11 Δεκεμβρίου, το «1Ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» ανοίγει την αγκαλιά του και περιμένει τους μικρούς μας φίλους να ταξιδέψουν στον κόσμο των παραμυθιών και των μύθων, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 (11.00 – 18.30) και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011  (11.00 – 19.00)  στο χώρο της παλιάς Αμερικανικής Βάσης του Ελληνικού, που διαθέτει ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
Στόχος είναι τα παιδιά να διατηρήσουν την παιδικότητά τους, να αντιληφθούν την αξία του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, να γελάσουν, να καταλάβουν τη σημασία που μπορεί να έχει ακόμη και ένα φθινοπωρινό φύλλο, ένα «σκουπίδι» ή ένα παραμύθι, που συχνά αποτελεί τον παλιό, καλό, δοκιμασμένο δρόμο για την εξοικείωση με την ενηλικίωση…
“Τα παιδιά, μας εντυπωσιάζουν  για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα, και μας εμπνέουν. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, χώρο και χρόνο να ψυχαγωγηθούν μέσα από το παιχνίδι και τη γνώση”, τονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.
“Ζούμε στην εποχή της συμπίεσης: των εισοδημάτων, των συναισθημάτων, του ελεύθερου χώρου και χρόνου. Στο χέρι  μας είναι να το ανατρέψουμε και να δώσουμε χώρο στα παιδιά. Για να ακουστεί το γέλιο τους και οι φωνές τους, για να αναδειχθούν οι δυνατοτητές τους. Η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας, καλωσορίζει τα παιδιά στο 10 Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας, είναι η ελάχιστη συνδρομή στον καθημερινό αγώνα των οικογενειών. Ευχόμαστε σε όλους σας καλή διασκέδαση μέσα από τη δημιουργική απασχόληση”, σημειώνει η Αντιπεριφειάρχης Νότιας Αθήνας  κ. Μαρία Καρακλιούμη.
Το Φεστιβάλ οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Στη διαμόρφωση του προγράμματος συμμετείχε το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συμμετέχουν και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, οι οποίες θα διαθέσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πηγή: http:// Opedgr.wordpress.com