Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό μέχρι σήμερα   (Πέμπτη 2 Απριλίου)  το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία των νοσοκομείων της Ηπείρου, έχει ως εξής:

1.       ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
·         Tα δύο θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, με τον ηλικιωμένο από τη Άρτα να παρουσιάζει βελτίωση.
·         Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διακομίσθηκε διασωληνωμένο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και νοσηλεύεται νέο θετικό περιστατικό ηλικιωμένου ατόμου. Η διακομιδή έγινε τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
·         Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης,  εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι βελτιωμένο, το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε  από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας, επίσης βελτιωμένο. Το πρώτο θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας παρουσιάζει επιδείνωση. 
·         Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

2.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
·         Σήμερα  στάλθηκαν δύο  νέα δείγματα  για εξέταση.
·         Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικές .

3.      ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
·         Τα εννέα   δείγματα που στάλθηκαν  χθες είναι αρνητικά.
·         Σήμερα   στάλθηκαν δέκα πέντε  νέα δείγματα για εξέταση.
·         Τα  τρία  επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
·         Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
·         Ολοκληρώθηκε το διάστημα περιορισμού κατ΄ οίκον των 42 ατόμων που είχαν  ιχνηλατηθεί ως επαφές του ηλικιωμένου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αρνητικά ήταν και τα τέσσερα δείγματα που είχαν ληφθεί από τα άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος.

4.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
·         Τρία  αποτελέσματα δειγμάτων επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
·         Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο  πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα σχετικών δειγμάτων.
·         Πέραν των ανωτέρω λήφθηκαν δύο   επιπλέον δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία είναι σε κατ΄ οίκον απομόνωση.
·         Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , τόσο των δύο που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των τριών που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους  και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.


5.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

·         Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να  φιλοξενούνται  είκοσι  άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί  οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους . 


Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο ( Τετάρτη 1 Απριλίου)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό μέχρι σήμερα   ( (Τετάρτη 1 Απριλίου)  το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία των νοσοκομείων της Ηπείρου, έχει ως εξής:
   
  1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
·         Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση. 
·         Στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το δεύτερο είναι το περιστατικό που διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και το τρίτο είναι το θετικό κρούσμα που διαπιστώθηκε και διακομίσθηκε  χθες από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και είναι κάτοικος Πρέβεζας. Όλοι είναι σε σταθερή κατάσταση .
·         Επίσης στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται τρία επιπλέον ύποπτα περιστατικά , για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα.
·         Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

  1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
·         Το περιστατικό από την Πρέβεζα  που διαγνώστηκε χθες ως θετικό διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αφού τηρήθηκαν όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
·         Σήμερα   στάλθηκε ένα  νέο δείγμα για εξέταση.
·         Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικές .

  1. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
·         Από τα  έξι (6) επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα τρία διαμένουν στην Άρτα και τα υπόλοιπα τρία στην γεωγραφική ακτίνα του νομού Πρέβεζας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
·         Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από τη ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 
·         Σήμερα  στάλθηκαν εννέα  νέα δείγματα για εξέταση .
·         Επί του συνόλου των 145 δειγμάτων, τα οποία έχουν ληφθεί έως σήμερα, επτά έχουν διαπιστωθεί ως θετικά.


4.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
·          Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα   πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα του σχετικού δείγματος.
·         Αναμένονται τα αποτελέσματα από δύο πιθανά περιστατικά.
·         Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχουν διαπιστωθεί έως σήμερα πέντε θετικά περιστατικά. Τα δύο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τα άλλα τρία, τα οποία διαγνώσθηκαν ως θετικά από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας,  έχουν τεθεί σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο . Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.
·         Παράλληλα έχει γίνει ιχνηλάτηση όλων των επαφών των θετικών κρουσμάτων από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας. Όλες οι διαπιστωμένες έως τώρα επαφές έχουν λάβει οδηγίες, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.


  1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
·         Από τα δύο δείγματα που ελήφθησαν χθες  το ένα διαπιστώθηκε αρνητικό και για το άλλο αναμένονται αποτελέσματα.
·         Κατά την σημερινή ημέρα δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου νέου δείγματος.  
·         Δεν έχει διαπιστωθεί θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε  (15) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί  οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .




ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εικόνα ως προς  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα   (Τρίτη 31 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:
  
1.       ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
·         Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι , σε βελτιωμένη κατάσταση. 
·         Στη Μονάδα Λοιμωδών εξακολουθούν να  νοσηλεύονται  το θετικό περιστατικό ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε σταθερή κατάσταση.
·         Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

2.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
·         Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα  νέα δείγματα για εξέταση.
·         Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τις 29/3 και 30/3 είναι αρνητικές.
·         Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι  αρνητικά .

3.      ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
·         Από τα δείγματα που στάλθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε ένα  ως θετικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά
·         Το νέο θετικό κρούσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από το νοσοκομείο. Επίσης γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ώστε να δοθούν και οι σχετικές οδηγίες. 
·         Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθούνται από το νοσοκομείο. 
·         Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των τριών ανωτέρω θετικών περιστατικών, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 
·         Σήμερα   στάλθηκαν δέκα οκτώ   νέα δείγματα για εξέταση .
·         Επί του συνόλου των 137 δειγμάτων , τα οποία έχουν ληφθεί έως σήμερα , τέσσερα   έχουν διαπιστωθεί ως θετικά .

4.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
·         Όλα τα αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.
·         Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα (1) νέο πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 (χαμηλού κινδύνου) και αναμένονται αποτελέσματα του σχετικού δείγματος.

5.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
·         Σήμερα  στάλθηκαν δύο   νέα δείγματα για εξέταση.
·         Τα έξι  δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά .
·         Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε   άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί  οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους 

Επιβεβαιώθηκαν τέσσερα ακόμη κρούσματα
κορωνοϊού σε Άρτα- Πρέβεζα

Σε συνέχεια του παραπάνω ενημερωτικού δελτίου που στάλθηκε το μεσημέρι, γνωστοποιείται ότι από τα αποτελέσματα που παραδόθηκαν το απόγευμα στα νοσοκομεία από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαγνώστηκαν τέσσερα ακόμη θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο. 

Πρόκειται για τρία από τα  δείγματα   που στάλθηκαν σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Όλα τα περιστατικά έχουν τεθεί σε καραντίνα στην οικία τους και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ παρακολουθούνται από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου και είναι καλά στην υγεία του. Έχει επίσης  ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Το τέταρτο θετικό κρούσμα διαπιστώθηκε  σε δείγμα που στάλθηκε σήμερα από το Γενικό  Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Πρόκειται για περιστατικό που παραπέμφθηκε   χθες το βράδυ από Ιδιώτη γιατρό της Πρέβεζας, αφού κατά την εξέταση είχε ύποπτα συμπτώματα.

Το περιστατικό νοσηλεύθηκε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε θάλαμο απομόνωσης ειδικά διαμορφωμένο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και αφού διαπιστώθηκε θετικό,  αναμένεται να γίνει διακομιδή στην ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Έχει επίσης ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών του περιστατικού ώστε να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες για τον απαραίτητο περιορισμό κατ΄ οίκον.

Ο άμεσος εντοπισμός των νέων κρουσμάτων, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ήπειρος με τη συνδρομή  της Περιφέρειας έχει αποκτήσει το δικό της διαγνωστικό μηχανισμό. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική, τόσο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων με τις κατάλληλες  θεραπευτικές μεθόδους  όσο και για τον περιορισμό της διασποράς στον ευρύτερο πληθυσμό.  
Τέλος γίνεται γνωστό ότι επιχείρηση στην οποία εντοπίστηκαν ορισμένα από τα θετικά κρούσματα ανέστειλε τις εργασίες της για 48 ώρες ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση και για όποιες άλλες ενέργειες απαιτούνται βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ.