Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος ο χορός του Συλλόγου μας, που έγινε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, παρότι ο καιρός ήταν βροχερός, η γρίπη καραδοκούσα , οι ονομαστικές γιορτές στο φόρτε τους και η οικονομία στις κακές της.

Το γλέντι χαρακτηρίστηκε σαν το πιο ωραίο μέχρι τώρα, με ένα εξαίρετο δυναμισμό και αμείωτο κέφι, χάρη στον μοναδικό Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα και την ορχήστρα του ( Μπάμπης Λούκας κλαρίνο, Βαγγέλης Κουμτζής βιολί, Κώστας Καρράς λαούτο και Κώστας Σιάτρας κρουστά) αλλά και της νεολαίας που για πρώτη φορά έδωσε δυναμικό παρών.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η γραμματέας του Συλλόγου κ. Δώρα Παππά- Ζησιμοπούλου ευχόμενη χρόνια πολλά για τις άγιες μέρες και καλή χρονιά.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Τριάντης , αναφέρθηκε στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς τον σπουδαίο Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα* , στον οποίο επέδωσε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου , σε αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του στην Ηπειρώτικη μουσική παράδοση.

Τα ηνία παρέλαβε ο Σάββας Σιάτρας ο οποίος ευχαρίστησε το Σύλλογο και τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην Ήπειρο και τα τραγούδια της και στη συνέχεια με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει πάρα πολύ καλά , έφερε τον κάθε ένα μας στη γενέτειρα.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ Πατούλης Γ. με τη σύζυγο και το γιό τους

Ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Θεοδωρακόπουλος Ι. με τη σύζυγό του

Οι πρώην Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεύκης κκ Μπαλδεράνος Κ, Μαμαλάκη Μαριάννα και Μήτση Έλλη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πεύκης κ. Πετρουλάκης Στ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αθαμανιωτών κ . Τριάντου Νούλη

Ο Πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Άνω Σκαφιδωτής κκ Σουλάκης Θ και Τριάντης Αριστοτέλης.

Ο πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Νοσοκομείου ΚΑΤ και εκπρόσωπος Ένωσης Παραμυθιωτών κ. Μπίκας Θωμάς με τον ταμία του Συλλόγου κ. Δημητρίου Γ

Το μέλος του Δ.Σ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ Δικηγόρος κ. Διαμάντης Σπύρος

Ευχές μας έστειλαν οι :

Πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής ΝΔ Ν. Ιωαννίνων κ Τασούλας Κων/νος

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ. Παντούλας Μιχ.

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρεβέζης κ. Παπαχρήστου Βαγγέλης

Βουλευτής ΝΔ Ν . Πρεβέζης κ. Τσουμάνης Δημ.

Ευχαριστούμε θερμά την Synthex A.E. (Μαιάνδρου 77, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210.2517882) για την χορηγία κλιματιστικού το οποίο κληρώθηκε στην εκδήλωση του συλλόγου μας. Μας τίμησε με την παρουσία του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ευστ. Χειλεντζάρης.

Υ.Γ Η πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γιάννα Λαζάνη για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί , πλην όμως μέχρι την τελευταία στιγμή διά τηλεφώνου φρόντιζε και αγωνιούσε για την επιτυχία της βραδιάς.


*Ο Σάββας Σιάτρας γεννήθηκε στην Καρίτσα Δωδώνης Ιωαννίνων. Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Πανάγιω τον μεγάλωσαν με τον παραδοσιακό Ηπειρώτικο τρόπο και έτσι βίωσε τις χαρές αλλά και τις δυσκολίες και τους καημούς της πατρίδας μας.
Από μικρός συμμετείχε στα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα, η δε μητέρα του, του δίδαξε όλα εκείνα τα τραγούδια που διαμόρφωναν την ηπειρώτικη ψυχή.

Σπούδασε για 2 χρόνια στο τότε παράρτημα της Ζωσιμαίας σχολής στη Ζίτσα και στη συνέχεια φοίτησε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, όπου αποφοίτησε, μαθαίνοντας μεταξύ άλλων και Βυζαντινή μουσική, που αποτελεί το απαραίτητο θεωρητικό συμπλήρωμα για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την Παράδοση.

Από πολύ νέος ασχολήθηκε με το ηπειρώτικο τραγούδι επαγγελματικά, χωρίς να γίνει ποτέ έμπορος της τέχνης του, την οποία χαρίζει απλόχερα σε όσους τη ζητάνε και επιβεβαιώνεται απόψε για άλλη μια φορά , γιατί αν και έχει την ονομαστική του γιορτή βρίσκεται μαζί μας

Έχει ηχογραφήσει πολλούς προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε πολλούς άλλους.

Επί χρόνια τήρησε και τηρεί με ξεχωριστή συνέπεια το σεβασμό στις παραδοσιακές φόρμες του Ηπειρώτικου τραγουδιού , ερμηνεύοντάς το με θρησκευτική ευλάβεια, πιστά και ανόθευτα, μεταφεροντάς το στα πέρατα της γης και η φωνή του έχει συνδεθεί με τον πόθο όλων των ξενιτεμένων Ηπειρωτών

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και άλλες διακρίσεις , αλλά όπως λέει και ο ίδιος, αυτό που τον τιμά ιδιαίτερα είναι η αγάπη των συμπατριωτών του.

Στα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα που κατά καιρούς αναφέρονται στο πρόσωπο του , τονίζεται η προσωπικότητά του, το ταλέντο του και η μεγάλη του προσφορά στην Ηπειρώτικη μουσική παράδοση και χαρακτηρίζεται ως ένας γνήσιος τραγουδιστής της Ηπείρου.

Μαζί με τους επίσης σπουδαίους Ηπειρώτες τραγουδιστές Στυλιανό Μπέλλο, Δημήτρη Βάγια και Αλέκο Κιτσάκη αποτελούν την ομάδα των « τεσσάρων Ευαγγελιστών» του Ηπειρώτικου τραγουδιού.

Είναι μεγάλη τιμή για μας που έχουμε μαζί μας απόψε τον Σάββα Σιάτρα , τον οποίο και μείς θέλουμε να τον τιμήσουμε με την πλακέτα του Συλλόγου μας , για την μεγάλη προσφορά του στο παραδοσιακό Ηπειρώτικο τραγούδι. Να του ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τη γιορτή και να τον παρακαλέσουμε να μας φέρει νοητά στην Ήπειρο με τα τραγούδια του.