Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πανελλαδικός εορτασμός της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου


          Ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού καθιερώθηκε, με το άρθρο 4, παράγραφος 1 του νόμου 2703/1999, η 9η Μαΐου κάθε χρόνου.
            Στο πλαίσιο του εορτασμού οργανώνονται εκδηλώσεις με περιεχόμενο την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων.
            Ο φετινός εορτασμός, θα γίνει σ’ ολόκληρη τη χώρα την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014.
             Η Περιφέρεια Ηπείρου, για να τιμήσει την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποιεί :
  • Στα Ιωάννινα, την Παρασκευή στις 10:30 π.μ. Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και κατάθεση στεφάνων στις 11:00 π.μ. στο Ηρώο Μπιζανομάχων, στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Άρτα, στις 10:30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο (μπροστά από το Ναό).
  • Στην Πρέβεζα, στις 11:00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και κατάθεση στεφάνων στις 11:30 π.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (κεντρική αγορά).
  • Στην Ηγουμενίτσα, στις 10:15 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στις 10:45 π.μ. στο Μνημείο Ηρώων.
Σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων καταστημάτων την ημέρα και το βράδυ της εορτής σ’ όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

"Ένα εύρημα....μία ιστορία"-Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες
"Ένα εύρημα....μία ιστορία"
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας καλεί να λάβετε μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες «Ένα εύρημα....μία ιστορία», που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.
Μέσα από ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιδιά και συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, να γνωρίσουν τη μόνιμη συλλογή και τις μικρές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα εκθέματα.
Διάρκεια προγράμματος: 11.00-13.00
Μέγιστος αριθμός παιδιών και συνοδών:30
Προϋποθέσεις συμμετοχής: ένας συνοδός και έως δύο παιδιά, ηλικίας 6 έως 11 ετών, ανά οικογένεια.
Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση (2665 0 21417, 28539 / Πληροφορίες: Θεoδώρα Λάζου - Αντωνία Τζωρτζάτου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν
                                            Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας
Τρίτη έως Κυριακή: 8.00-15.00 / Δευτέρα: κλειστό
                                           Τ.: 26650 28539, 21417
F.: 2665 0 25133
                                                      e-mail: amig@culture.gr, lbepka@culture.gr
website: igoumenitsamuseum.gr
http://odysseus.culture.gr