Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, εκδηλώσεις στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Στην παρουσίαση του προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την περίοδο 2014-2015, που έγινε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου "Διάζωμα" κ. Στ. Μπένο,  ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γιώργος Κουρουπός  παρουσίασε το πρόγραμμα του Μεγάρου για τη νέα περίοδο,  σε πλήθος κόσμου,  ανακοινώνοντας  τη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το "Διάζωμα" και την Ήπειρο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, θα παρουσιαστούν στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου το καλοκαίρι του 2015.

Η πρωτοβουλία  κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς θέτει την Ήπειρο στο επίκεντρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας δίνοντας την ευκαιρία στους Ηπειρώτες,  αλλά και στους επισκέπτες της Ηπείρου,  να παρακολουθήσουν στον τόπο μας σπουδαίες μουσικές εκδηλώσεις.

Στη σημασία και στις προοπτικές που δημιουργεί η ένταξη εκδηλώσεων στην Ήπειρο, στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, δηλώνοντας τα εξής:

"Κάναμε την αρχή πέρσι συνδέοντας το Φεστιβάλ Αθηνών με την Ήπειρο, όπου παρουσιάστηκε η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, η Γυναίκα της Ζάκυθος στα αρχαία θέατρα. Συνεχίζουμε με τη συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θέτοντας τις βάσεις για ένα πλούσιο πολιτιστικό μέλλον αφού οι δύο σπουδαιότεροι πολιτιστικοί φορείς στην Ελλάδα συνεργάζονται πλέον μαζί μας. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε την Ήπειρο στο χάρτη του ζωντανού πολιτισμού της Ελλάδας επιτυγχάνουμε μεγάλη προβολή της Ηπείρου και είναι σίγουρο ότι αυτό δε θα ενισχύσει μόνο πολιτιστικά την περιοχή μας, αλλά θα φέρει επισκέπτες και θα δώσει τουριστική και αναπτυξιακή ώθηση.


Θα ήθελα να εξάρω τη συμβολή του κ. Σταύρου Μπένου, του προέδρου του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, ο οποίος αγάπησε την περιοχή μας και μας  βοηθάει τα μέγιστα. Μαζί του υλοποιούμε το μεγάλο πρόγραμμα των διαδρομών στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, ενώ πολλά πράγματα δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς τη δική του συμβολή".