Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξάνδρου Καχριμάνη

Με περίσκεψη και προβληματισμό αποχαιρετούμε σήμερα το 2014 και υποδεχόμαστε το 2015.

Το 2014 που έφυγε ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Στον επίλογό της μας επεφύλασσε τραγικά γεγονότα,  αλλά και τη δημιουργία ενός ρευστού πολιτικού κλίματος, που επηρεάζει τη ζωή όλων των Ελλήνων. 

Στη διάρκεια  του χρόνου που περάσαμε δοκιμάστηκαν για μια ακόμη φορά οι αντοχές της κοινωνίας μας.  Τορπιλίστηκαν οι θεσμοί, αλλά αναδείχτηκε  σε όλο το εύρος της η σημασία και η σπουδαιότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης.  

Υπήρξαν ασφαλώς και νησίδες ευχάριστων στιγμών και επιτυχιών. Σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Αυτές  πρέπει να τις διευρύνουμε στο νέο χρόνο.

Η Ήπειρος,  πρέπει και οφείλει να το πράξει, να μπει ξανά σε πορεία ανάπτυξης.
Έχουμε βάλει ήδη τις βάσεις με το ΕΣΠΑ, οι δράσεις του οποίου ολοκληρώνονται μέσα στο 2015.
Είμαστε όμως πανέτοιμοι για να ξεκινήσουμε την υλοποίηση των νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι   παραγωγικές δομές, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας,  να μετριαστεί ο εφιάλτης της ανεργίας τον οποίο βιώνουν πολλοί συμπατριώτες μας.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Απαιτείται σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα, γνώση, συνεργασία, υπέρβαση των αγκυλώσεων και των νοοτροπιών που μας κράτησαν καθηλωμένους  επί χρόνια και για τις οποίες σήμερα  πληρώνουμε βαρύ τίμημα.
Από την πλευρά μας  και το 2015 θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αναγέννηση της Ηπείρου και τη στήριξη όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της.
Η πρόοδος και η ανάπτυξη της περιφέρειάς μας, είναι αλληλένδετη και με τη συνολική πορεία της πατρίδας μας. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε μέγιστο βαθμό ευθύνης, ώστε η πορεία προς την έξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση να γίνει κατά τον πλέον ανώδυνο τρόπο.
Οι Έλληνες, οι Ηπειρώτες έχουν περάσει πολύ δυσκολότερες περιόδους και τα έχουν καταφέρει. Θα τα καταφέρουμε και τώρα.
 Εύχομαι το 2015, να χαρίζει Υγεία, προσωπική- οικογενειακή- επαγγελματική και συλλογική επιτυχία.
Στη δε πατρίδα μας, με τη δύναμη των πολιτών και την αλληλεγγύη των εταίρων μας,  να ξεπεράσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.


Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά