Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σε επτά Δήμους στην Ηπειρο εξελέγησαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή

Σε επτά από τους 18 δήμους της Ηπείρου η μάχη ολοκληρώθηκε την πρώτη Κυριακή καθώς εξελέγησαν δήμαρχοι. Μάλιστα επικράτησαν σε όλες τις περιπτώσεις με χαρακτηριστική άνεση.

Στους υπόλοιπους έντεκα δήμους της Περιφέρειας οι εκλογές θα επαναληφθούν.
Εξελέγησαν ο Γιάννης Σεντελές στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ο Κώστας Καψάλης στο Δήμο Πωγωνίου, ο Στάθης Γιαννούλης στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο Περικλής Μίγδος στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη, ο Αντώνης Νάστας στο Δήμο Πάργας, η Σταυρούλα Μπραίμη στο Δήμο Σουλίου και ο Σπύρος Παππάς στο Δήμο Φιλιατών.
Περισότερα :epiruspost

ΕΚΛΟΓΕΣ- ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

19-5-2014
Αισθάνομαι την υποχρέωση να  ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις χθεσινές εκλογές.  Να  ευχαριστήσω επίσης και εκείνους που δεν μας ψήφισαν, αλλά μας υποδέχτηκαν, μας άκουσαν, γίνανε κοινωνοί των προτάσεων μας.
Οι πόρτες μας, θα είναι,  όπως πάντα,  ανοικτές για όλους. Διχαστικές συμπεριφορές δεν ανήκουν στη δική μας πρακτική και λογική.
Η παράταξή μας, όπως το διακηρύξαμε,  είναι και θα είναι καθαρά αυτοδιοικητική: Είναι μια παράταξη Ηπειρωτική.
Αυτό πρεσβεύουμε, αυτό εκφράζουμε.
Ο λαός της Ηπείρου με την ετυμηγορία του αναγνώρισε το έργο μας. Επιβράβευσε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 3,5 χρόνια  στην Περιφέρεια για την επίλυση προβλημάτων, για την προώθηση αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών.
Ταυτόχρονα, όπως το είχαμε ζητήσει προεκλογικά,  μας έδωσε ισχυρή εντολή για το μέλλον: Είμαστε η μόνη Περιφερειακή Αρχή της Ελλάδος που εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Αυτός μας προσθέτει ευθύνες. Αποτελεί όμως ένα επιπλέον "όπλο" στις διεκδικήσεις μας από το Κεντρικό κράτος, το οποίο όχι μόνο θα αισθάνεται πιο δυνατή τη φωνή μας, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αιτήματα και τις απαιτήσεις της Ηπείρου.
 Οι Ηπειρώτες να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Η προεκλογική περίοδος για μας ολοκληρώθηκε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους της παράταξής μου για τον συγκινητικό  αγώνα που έδωσαν. Είτε  εκλεγούν, είτε όχι, όλοι θα κληθούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της νέας περιφερειακής περιόδου.
Οφείλω να επισημάνω την συμβολή όλων των άλλων παρατάξεων στο ήπιο και πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα που επικράτησε σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Συγχαίρω επίσης τις δημοτικές αρχές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο, εύχομαι να έχουν έναν καλό και εποικοδομητικό αγώνα όσες μετέχουν στις επαναληπτικές της Κυριακής.  Τους  διαβεβαιώνω ότι όλοι τους θα είναι συνεργάτες μας στην κοινή προσπάθεια για την Ανάπτυξη της Ηπείρου.