Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ






Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην κατάμεστη από Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Πολιτιστικού Κέντρου Πεύκης, που ευγενώς μας παραχώρησε και φέτος ο Δήμος Πεύκης.



Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της εφόρου του Συλλόγου κ. Ντίνας Τσίπρα που παρέδωσε τη σκυτάλη στην Γ. Γραμματέα κ. Δώρα Παπά – Ζησιμοπούλου η οποία αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της καινούργιας , ακολούθησε η πρόεδρος κ. Γιάννα Λαζάνη η οποία απεύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά. Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τους Δημάρχους Πεύκης και Αμαρουσίου για τη βοήθεια και συμπαράσταση.



Ακολούθησε η διαδικασία κοπής της πίτας και η διανομή σε όλους τους καλεσμένους, μαζί με νοστιμότατες παραδοσιακές πίτες που έφτιαξαν για την εκδήλωση αυτή οι Ηπειρώτισσες νοικοκυρές ,μέλη του συλλόγου, και Ηπειρώτες αρτοποιοί της περιοχής .
Το τσίπουρο από το Αθαμάνιο , το κρασί από τη Ζίτσα και η παραδοσιακή ορχήστρα του Παντελή Πεπόνη από τη Βρυσούλα Πρεβέζης και ιδρυτικού μέλους του συλλόγου, συνετέλεσαν ώστε το γλέντι και παρά-γλέντι να κρατήσει μέχρι την 6 απογευματινή.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Οι βουλευτές Νομού Πρεβέζης κκ Βαγγέλης Παπαχρήστος (ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρης Τσουμάνης (Ν.Δ)



Ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος μας χαροποίησε ιδιαίτερα, ανακοινώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης ενός γραφείου στο Ηλιακό χωριό για έδρα του Συλλόγου.



Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης που συνεχώς βρίσκεται κοντά μας και μας εξέπληξε για μια ακόμα φορά με τις επιδόσεις του στους παραδοσιακούς χορούς.
Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Αμαρουσίου και Πεύκης
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου κ Χαλατσά, η πρόεδρος του Συλλόγου Ψαλιδίου κ Βλάχου, η πρόεδρος της Αδελφότητας Αθαμανιωτών κ Τριάντου, ο πρόεδρος Αδελφότητας Πλεσσιωτών κ. Τσελίκης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Πεύκης κ. Γκιουζελάκης , ο γραμματέας του Συλλόγου κατοίκων Ηλιακού χωριού κ.Μαλαβάζος
Εκπρόσωποι του τοπικού τύπου : ΑΜΑΡΥΣΣΙΑ ,ΑΘΜΟΝΙΟ, ΘΕΣΗ, ΒΟΡΕΙΝΗ
Ο Δντης της ιστοσελίδας: Ηpeiros.gr κ. Γιώργος Καρζής