Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τιμήθηκε η μνήμη των Εθνικών μας Ευεργετών

Τιμήθηκε και φέτος,την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου,από την Περιφέρεια Αττικής, η μνήμη των Εθνικών Ευεργετών
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Διονυσίου του Αεροπαγίτου και την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής κ. Δ. Κατσικάρη, ακολούθησε η κατάθεση  Στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η  Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ως φορέας της έκφρασης της Ηπειρωτικής αποδημίας, διά του προέδρου της κ.Γιώργου Οικονόμου κατέθεσε στεφάνι, εκπροσωπώντας και όλους τους Ελληνικούς αποδημικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην  Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη συνέχεια ακολούθησε ημερίδα με θέμα '' Η Διαχρονική συμβολή της Ευεργεσίας στο Κοινωνικό, Εθνικό καιΕυρωπαικό γίγνεσθαι '' που διοργάνωσε η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών.
Στην ημερίδα έλαβε το λόγο και ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε , ο οποίος εστιάστηκε στην προσπάθεια της Π. Σ. Ε  και στους αγώνες που έδωσε και δυστυχώς μέχρι σήμερα συνεχίζει να δίνει, διατηρώντας το θέμα στην επικαιρότητα, για την επίλυση του προβλήματος διαχείρησης των Εθνικών και Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων και ευαγών Ιδρυμάτων.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΣΕ αντιδρά στην κατάργηση του ΙΓΜΕ Πρέβεζας

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική Ηπειρωτική οργάνωση, στη συνεδρίαση της στις 24-09-2011, αποφάσισε, να  διαμαρτυρηθεί έντονα και να ζητήσει από την Κυβέρνηση , τον Υπουργό και τους αρμοδίους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) να ανακαλέσουν την απόφαση τους για την κατάργηση των περιφερειακών μονάδων (παραρτημάτων) του ΙΓΜΕ και την συγχώνευση του με το ΚΑΠΕ και το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής ανάπτυξης και ειδικά να ανακαλέσουν την κατάργηση του παραρτήματος ΙΓΜΕ Ηπείρου που εδρεύει στην Πρέβεζα.

Το παράρτημα του ΙΓΜΕ Ηπείρου στην Πρέβεζα, που η δράση του έχει καταξιωθεί σε όλη την Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα, έχει συμβάλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη της περιοχής και θα συμβάλλει ακόμη περισσότερα στην χώρα μας, στην αναζήτηση και εξεύρεση πετρελαίου και γεωθερμικών πεδίων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής, είναι ουσιαστική η ύπαρξη του παραρτήματος στην Πρέβεζα, που διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και άριστα εξοπλισμένο και πιστοποιημένο Χημείο με πρωτοπορία στην έρευνα.
Η ΠΣΕ δηλώνει ότι, παράληλα, συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την διατήρηση του παραρτήματος στην Πρέβεζα, που συνεπάγεται διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων όσων εργάζονται σήμερα, τονίζοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Σωματείο των εργαζομένων, για την διατήρηση του παραρτήματος τόσο αναγαίου για την περιοχή, όπως κατέδειξε πρόσφατη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταδεικνύοντας και γνωστοποιώντας σε όλους, την λάθος κυβερνητική  βλαπτική επιλογή.

Αθήνα 25-09-2011.

Το γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.