Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ



Με μεγάλη συμμετοχή Ηπειρωτών μελών και φίλων του , ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 1 Φεβ. 2009 , στην κατάμεστη αίθουσα ‘Μελίνα Μερκούρη΄ Του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πεύκης.

Προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου έγινε απολογισμός των πεπραγμένων και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ακολούθησε η εκδήλωση για την πίτα.
Μετά την κοπή της πίτας παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία άρχισε να παίζει παραδοσιακά τραγούδια και οι γυναίκες του Χορευτικού της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ ΑΡΤΑΣ ξεκίνησαν το γλέντι , κλέβοντας την παράσταση με τις υπέροχες στολές τους και το χορό τους.

Προσφέρθηκαν ηπειρώτικες πίτες και εδέσματα, προσφορά των Ηπειρωτισσών μελών του Συλλόγου καθώς και τσίπουρο και κρασί. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα. με μεγάλο κέφι..

Μας τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες της Πολιτικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του τύπου και συλλόγων. Ανάμεσα σε αυτούς ο Βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστου, ο Γιαννιώτης πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ο Αρτινός πρώην Υπουργός Στέφανος Τζουμάκας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατουλης με τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Μπρεγιάννη και Ρένα. Χαλιώτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεύκης κ.κ. Μαυρίδης και Βογιατζάκης, ο Δντής του Hpeiros.gr κ. Γ. Καρζής.(ipiros.gr link )

Σε ιδιαίτερη συνομιλία που είχαμε με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη ,αναφορικά με τη διάθεση στέγης , μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα λυθεί το χρόνιο θέμα παραχώρησης του οικοπέδου στη Ν. Φιλοθέη ,στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ, και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα όλων των Αποδήμων Ηπειρωτών και το δικό μας.

Ραντεβού την Κυριακή 8/2/2009 ώρα 10:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλιας στη Γιορτή της ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ που διοργανώνει η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ.















1 σχόλιο:

Theodora είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!