Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΜεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Συλλόγου μας , που έγινε την 20 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 98ης επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων , της συμπλήρωσης 20ετίας από ιδρύσεως του Συλλόγου και της κοπής της πίτας για το 2011.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πεύκης παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων του Συλλόγου και της Ηπείρου

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Φωκιανός

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης

Ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης κ. Θεοδωρακόπουλος

Ο ιστορικός-συγγραφέας κ Σαράντος Καργάκος

Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των ομόρων Δήμων της περιοχής

Η γιορτή ξεκίνησε με τη χορωδία του Δήμου Πεύκης

Ακολούθησε το καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Γιάννα Λαζάνη, η οποία αναφέρθηκε στην 20χρονη δραστηριότητα του Συλλόγου με παράλληλη προβολή φωτογραφιών .

Στη συνέχεια ο ιστορικός –συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος με λεπτομέρεια στα στρατιωτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα. Παραστατικός ομιλητής ο κ. Καργάκος , λεπτομερής στην αφήγηση του και στις περιγραφές του , προέβη σε μια εμπεριστατωμένη στρατιωτική ανάλυση της όλης επιχείρησης που έλαβε χώρα πριν από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ Κύρριλος ευλόγησε την πίτα και σε σύντομη ομιλία του ,λιτή και απέριττη, μίλησε στις ψυχές όλων μας. Ηπειρώτης στην καταγωγή ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι μαζί μας σε κάθε προσπάθεια και πρότεινε να καθιερωθεί η εορτή του Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων ως εορτή του συλλόγου μας στην οποία θα χοροστατεί ο ίδιος. Η πρότασή του έγινε ομόθυμα δεκτή.

Τέλος ακολούθησε γλέντι και χορός με παραδοσιακή Ηπειρώτικη κομπανία, και όλοι απόλαυσαν τις νοστιμότατες ηπειρώτικες πίτες πίνοντας εκλεκτά κρασιά και τσίπουρα από την Ήπειρο.Δεν υπάρχουν σχόλια: