Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

1ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στις 11 Δεκεμβρίου, το «1Ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» ανοίγει την αγκαλιά του και περιμένει τους μικρούς μας φίλους να ταξιδέψουν στον κόσμο των παραμυθιών και των μύθων, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 (11.00 – 18.30) και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011  (11.00 – 19.00)  στο χώρο της παλιάς Αμερικανικής Βάσης του Ελληνικού, που διαθέτει ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
Στόχος είναι τα παιδιά να διατηρήσουν την παιδικότητά τους, να αντιληφθούν την αξία του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, να γελάσουν, να καταλάβουν τη σημασία που μπορεί να έχει ακόμη και ένα φθινοπωρινό φύλλο, ένα «σκουπίδι» ή ένα παραμύθι, που συχνά αποτελεί τον παλιό, καλό, δοκιμασμένο δρόμο για την εξοικείωση με την ενηλικίωση…
“Τα παιδιά, μας εντυπωσιάζουν  για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα, και μας εμπνέουν. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, χώρο και χρόνο να ψυχαγωγηθούν μέσα από το παιχνίδι και τη γνώση”, τονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.
“Ζούμε στην εποχή της συμπίεσης: των εισοδημάτων, των συναισθημάτων, του ελεύθερου χώρου και χρόνου. Στο χέρι  μας είναι να το ανατρέψουμε και να δώσουμε χώρο στα παιδιά. Για να ακουστεί το γέλιο τους και οι φωνές τους, για να αναδειχθούν οι δυνατοτητές τους. Η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας, καλωσορίζει τα παιδιά στο 10 Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας, είναι η ελάχιστη συνδρομή στον καθημερινό αγώνα των οικογενειών. Ευχόμαστε σε όλους σας καλή διασκέδαση μέσα από τη δημιουργική απασχόληση”, σημειώνει η Αντιπεριφειάρχης Νότιας Αθήνας  κ. Μαρία Καρακλιούμη.
Το Φεστιβάλ οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Στη διαμόρφωση του προγράμματος συμμετείχε το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συμμετέχουν και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, οι οποίες θα διαθέσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πηγή: http:// Opedgr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: