Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Προβολή του Εναλλακτικού Τουρισμού της Ηπείρου στη Γερμανική αγορά


Η Ήπειρος των τεσσάρων εποχών, προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «TourNatur 2018» που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας, για δεύτερη συνεχή χρονιά,  εντάσσεται στον προγραμματισμό της για προβολή των περιφερειακών ενοτήτων της σε στοχευμένες   τουριστικές αγορές με το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη Διεθνή Έκθεση να εστιάζεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για τις οποίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του Γερμανικού κοινού.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου, (η οποία ενημερώθηκε για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου από την επικεφαλής της αποστολής, Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα), εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γερμανίας, εκπρόσωποι ηπειρωτικών συλλόγων και πλήθος ομογενών που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή.
Η παρουσίαση
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης,  έγινε αναλυτική και ολοκληρωμένη παρουσίαση της «Εναλλακτικής Ηπείρου των τεσσάρων εποχών», ως και ειδικών περιοχών με ευρύτερο ενδιαφέρον όπως το Γεωπάρκο Βίκου Αώου, ως και για το Μονοπάτι της Ηπείρου (Epirus Trail) που βρίσκεται στο στάδιο της σηματοδότησης, μέσω θεματικών ομιλιών από τον υπεύθυνο του έργου κ. Ηλία Γκαρτζονίκα.
Στα θετικά της συμμετοχής της Ηπείρου καταγράφονται οι επιχειρηματικές  συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Ηπειρωτών και Γερμανών επιχειρηματιών και η θετική διάθεση που διαπιστώθηκε  για σύναψη συμφωνιών και η οποία είναι αποτέλεσμα και της πρώτης συμμετοχής της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: